post

AIK förlänger med Inan

AIK Basketbollförening och lagkaptenen Serkan Inan är överens om en kontraktsförlängning över ytterligare två säsonger. Inan kom 2015 till AIK från Solna Vikings och har spelat sammanlagt 25 tävlingsmatcher för klubben.

– Serkan är en spelare med en arsenal av kvalitéer som tillåter honom att spela på flera positioner. Hans ledaregenskaper, passion för AIK och förmåga att få med samtliga lagkamrater är viktiga för oss då vi har ett väldigt ungt lag. Spelmässigt är Serkan en klassisk “sniper” som rör sig fantastiskt utan boll och som med hjälp av sina fysiska egenskaper kan försvara samtliga positioner på plan, säger AIK Baskets Team Manager Stefan Jovanovic.

Serkan Inan inledde sin basketkarriär i moderklubben Solna Vikings och lämnade 2005 för Fenerbahce. Året därpå lånades han ut till Alpella i den turkiska högstaligan de kommande två åren för att därefter spela ytterligare fyra säsonger på högsta nivå i Turkiet. 2012 återvände Serkan Inan till Sverige och har, fram till 2015, representerat Stockholm Eagles och Solna Vikings i Basketligan Herr.