post

AIK fortsatt obesegrade efter rysare i Solnahallen

Förutsättningarna var glasklara inför den sista av två matcher mot Norrköping Dolphins, AIK hade +13 poäng att spela på inför ett fullsatt Solnahallen och gick för att förlänga den 21 matcher långa vinstsviten.

Den första perioden började lika dåligt som den förra matchen slutade för AIK:s del. Norrköping öppnade med ett formidabelt skytte, signerat Mikko Riipinen och Mohammed Neffati, samtidigt som de lyckades dra ner tempot ordentligt. Det plötsliga motståndet verkade fortsatt överraskande för våra svartgula spelare, något som ledde till att AIK låg under för första gången den här säsongen efter en period med siffrorna 21-26.

Efter smärre justeringar inför den andra perioden klev spelarna ut med hunger i blicken. Olivier Ilunga ledde sina lagkamrater i försvaret och offensivt presterade samtliga som det AIK vi är vana att se. Norrköping hängde dock kvar och kämpade och slet för varje boll. Resultatet skrevs 46-43 till AIK efter den första halvleken.

Den andra halvleken var en konstant emotionell berg- och dalbana för spelarna. Den hyggliga offensiva effektiviteten blandades med svaga defensiva partier, samtidigt som Norrköping aldrig gav upp. Efter en total kollaps i den fjärde perioden, där hemmalaget tappar ett försprång på 12 poäng, är bortalaget endast millimeter från att kvittera i matchens sista sekund. Den nästintill laserlike skytten, Niklas Rydgren, satte utmanade skott matchen igenom men lyckades inte ta chansen när den dansade på avgörandets rand.

I och med denna vinst är AIK Basket fortsatt obesegrade och har därmed 22 raka vinster inför kvalet till Basketettan. Ytterligare information kommer inom kort.