post

AIK överens med Malin Edlund

AIK Basket är överens med forwarden Malin Edlund om ett ettårsavtal. Malin kommer till AIK som kontraktlös spelare efter att senast ha spelat för Sallén Basket i Basketligan Dam.

– Det känns fantastiskt bra att ha skrivit på för AIK; en klubb med många ambitiösa människor som vill att klubben ska framåt och utvecklas. Det gångna året har Jag bara fått positiva intryck av klubben och jag känner mig väldigt välkomnad och uppskattad av både klubben och laget, säger AIK:s nyförvärv Malin Edlund.

28-åringen snittade 6.7 poäng per match och 3.7 returer per match i Basketligan Dam förra året och lämnar alltså Sallén efter tre säsonger i basketens finrum.

– Det är ett ungt och hungrigt lag jag har kommit till och jag kommer försöka bidra med min rutin för att ta laget till en högre nivå. Hittills har alla i laget visat att de vill bli bättre både kollektivt och individuellt. Med den inställningen kommer även resultaten.

– Jag tycker att det är riktigt kul att AIK har startat upp en basketsektion och framförallt den här säsongen med ett lag på damsidan. Det känns stort att spela för en klubb som AIK och  jag hoppas såklart på ett stort publikstöd denna säsong. Ett fullsatt Vasalundshallen i premiären hade inte varit fel, avslutar Malin Edlund.

AIK önskar Malin välkommen till klubben.