post

AIK värvar David Hult

AIK Basket är överens med David Hult om ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

David är en spelare som tillför ytterligare en dimension i vårt spel. Vi saknar lite storlek och styrka på vissa positioner och jag är glad att David är vår lösning, säger chefstränare Peter Grinbergs Anell.

Jag uppfattar AIK som en oerhört spännande organisation som går en ljus framtid till mötes, och den vill jag gärna bidra till. Personligen kommer jag att bidra med ett kallt huvud, en stark kropp nära korgen, bra screens, ett bra skott och en inkluderande spelstil för mina lagkamrater. Jag prioriterar effektivitet framför snygga aktioner, säger David Hult.

27-åringen är med sina 205 centimeter är David en renodlad center som har representerat Sverige i diverse ungdomslandslag. Efter gymnasiestudier och spel vid Luleå Riksbasketgymnasium mellan åren 2005 till 2008, skrev David på för Plannja Basket. Efter ytterligare två år bar det av till Solna och sedan Eos från Lund – där han vann Superettan med Skåneklubben.

Det kändes fantastiskt! Det var svårt att förstå när slutsignalen ljöd att vi var bäst i Superettan det året. Det var en härlig resa med underbara lagkamrater som jag aldrig kommer att glömma, säger David Hult.

Det gångna året har David varit borta på grund av en knäskada, men har de senaste månaderna fått hjälp av AIK:s chefsfysio.

Jag var helt inställd på att det inte skulle bli någon basket för mig den här säsongen innan jag fick mitt nya rehabprogram. Nu jagar jag min toppform. Att spela för AIK är något jag ser fram emot väldigt mycket, och vill tacka alla för deras förtroende, tålamod och varma välkomnande. Jag vill rikta ett särskilt tack till klubbens fysio Odysseas Zacharopoulos som skräddarsydde mitt rehabprogram, avslutar David Hult.

David kommer att vara ombytt till morgondagens derby mot Djurgården.

Vi önskar David Hult välkommen till Allmänna Idrottsklubben!