post

AIK värvar Erkan Inan

AIK värvar från Turkiet. Erkan Inan lämnar Socar Petkim Spor för spel i Sverige.

– Jag tycker att Erkan har egenskaper som vi både har och saknar i den befintliga bakplanen. Med denna värvning får vi en bredd som få andra lag har, sett till serien vi spelar i och strävar mot. Erkan är en spelare av yppersta klass och jag vet de facto att väldigt många lag i de högre serierna skulle vilja ha honom i klubben på grund av hans egenskaper, men det känns tryggt att han följer sitt hjärta och “kommer hem”. Han kommer att bidra med en enorm erfarenhet och ytterligare spetskompetens samt tillföra en ytterligare dynamik i gruppen, säger sportchef Stefan Jovanovic.

Erkan har tidigare spelat för bland annat Solna Vikings, 08 Stockholm, Trabzonspor, Banvit och Genc Telekom. Han har även representerat det svenska a-landslaget vid två tillfällen.

– AIK är anledningen till varför jag har valt att komma hem, trots erbjudanden från andra lag i Turkiet, och jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete. Det känns bra att komma hem och spela för klubben jag har hållit på sedan barnsben. Det är en ära att få skriva historia med min storebror och mina vänner i AIK:s namn, avslutar Erkan Inan.