post

AIK värvar Günesh Özturk

AIK Basket och Günesh Özturk är överens om villkoren för ett ettårsavtal. 19-åringen har spelat en träningsmatch med laget och i förra veckan signerades ett avtal mellan parterna.

– Det känns jättebra och jag är nöjd med mitt nya klubbval. Jag är stolt och lycklig över att ha skrivit på för AIK. Det här är en väldigt seriös klubb med en stark gemenskap. De som arbetar för klubben brinner starkt för det de gör och sånt smittar av sig. Det leder till att jag som spelare känner mig trygg och uppskattad, säger Günesh.

Guarden spelade förra säsongen i Blackeberg Basket i Basketettan Dam och snittade 12.9 poäng per match, 3.9 returer per match och 3.3 assist per match.

– Förhoppningsvis kommer publikstödet att skilja sig från förra säsongen, och det kan bli en viktig faktor om vi ska spela oss upp till Basketligan Dam. Alla i laget har olika egenskaper och är speciella på sitt sätt och det är viktigt att vi gör det här tillsammans för att kunna skapa något som är bra och stort. Jag ser fram emot att få spela inför ett fullsatt Vasalundshallen, framför supportrar, kompisar och familj. Att dra på mig AIK-linnet och representera klubben på bästa sätt, avslutar Günesh.

AIK önskar damlagets #6, Günesh Özturk, välkommen till klubben.