post

AIK värvar Jesper Eliasson

AIK Basket är överens med spelaren Jesper Eliasson om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016/2017 med option på ett års förlängning.

Den 22-åriga power forwarden kommer närmast från spel i Basketligan med Sundsvall Dragons men har även representerat Jämtland Basket och Solna Vikings på samma nivå. Jesper Eliasson har även representerat Sverige i både U18 och U20-landslaget.

– Den spelförståelse och generella spelintelligens som Jesper besitter har få andra spelare på den här nivån. Många spelare tenderar att hamna i samma rörelsemönster och agera förutsägbart på planen för att hamna i tilltrasslade situationer, men Jesper är både kvicktänkt och tillräckligt irrationell för att dels besvara enskilda frågor snabbt men också skapa ytor för sina lagkamrater. Det är ingen tillfällighet att han har spelat på högsta nivå i Sverige i fem år trots sin unga ålder. Många glömmer att Jesper även är en försvarare av rang och en god returtagare. Hans långa armar och följsamhet kommer att ge oss ytterligare en dimension i försvarsspelet, säger Stefan Jovanovic, Team Manager i AIK Basket.

Jesper Eliasson är fostrad i Solna Vikings och har tillbringat många kvällar i Solnahallen och Vasalundshallen där AIK Basket huserar, och har även spelat tillsammans med flera av sina lagkamrater i AIK Baskets nuvarande trupp. Som spelare beskriver Jesper sig själv som en lagspelare som jobbar hårt i det tysta med ett högt basket IQ som öppnar upp för lagkamrater på planen. Målet inför sin första säsong i AIK är glasklart.

– Målet är att vinna Basketettan/Superettan och gå upp i Basketligan. Med den satsningen som AIK gör inom basketen känns det som ett måste att vara med på och det gör det inte sämre att AIK är klubben som funnits i mitt liv sedan jag var barn. Satsningen på basket är ung men AIK är en professionell klubb och även fast man inte är sportintresserad vet alla vilka AIK är och nu har jag chansen att representera klubben, vilket är stort. Mina intryck av dom som startat upp AIK basket, är att dom verkligen brinner för det här och har ett stort engagemang och hjärta. Jag har verkligen känt att dom i klubben har velat få mig till AIK. Att jag dessutom har spelat med flera i laget tidigare genom åren känns roligt också, avslutar Jesper Eliasson.

Faktaruta
Namn: Jesper Eliasson
Födelseår: 1994
Längd: 203
Position: SF/PF
Tidigare klubbar: Solna Vikings, Jämtland Basket, Sundsvall Dragons
Kuriosa: Debuterade i Basketligan Herr som 17-åring.