post

Crystel “Bella” Bittar inför AIK – Mark Basket

Efter en efterlängtad seger mot Telge senast står AIK:s damer redo inför nästa utmaning, Mark Basket hemma i Solnahallen ikväll (onsdag 13/12) med uppkast klockan 19:00.

AIK:s damlag är på gång efter en blytung seger senast på hemmaplan mot Telge Basket (80-75). Segern var lagets första sedan hemmamatchen mot Uppsala Basket och betyder att laget endast är två poäng bakom dagens motståndare Mark Basket, samt fyra poäng bakom Norrköping Dolphins. Det är med andra ord en match där viktiga poäng står på spel i Basketligan Dam.

Lagets lagkapten med nummer #4 på ryggen, Crystel “Bella” Bittar, hade följande att säga till hemsidan dagen innan match:

Viktig seger senast mot Telge, hur var känslan efter matchen?
– Det var riktigt skönt! Speciellt att få vinna på hemmaplan! Lite av en lättnad var det också. Jag tror vi behövde det för att förstå vår potential som lag och för att stärka vårt självförtroende.

Hur har stämningen varit i laget på träningarna den senaste veckan?
– Det har varit bra, vinsten har gett oss lite mer motivation, samt fått oss att höja intensiteten på träningarna då vi vet vad som krävs. Men vi slappnar inte av för en vinst. Utan vi har fortsatt köra 100% med fokus framåt.

Redan lagkapten i ett AIK Basket som i år spelar i Basketligan Dam. Hur känns det att få axla ett sådant ansvar med tanke på din unga ålder?
– Det känns bra att Coach tror och litar på mig. Kul att han inte ser ålder utan väljer att se ens egenskaper istället. Jag gillar att ta ansvar och leda då det kommer naturligt för mig, så det känns bra och det lägger lite press på mig som spelare och person vilket är en utmaning i sig som jag personligen gillar.

Lagets snittålder är relativt låg jämfört med andra lag i Basketligan. Hur tror du att det påverkar er som lag jämfört med de andra i Basketligan?
– Jag tror det är något andra tänker mer på än vad vi gör. Vår snittålder känns mer som något bra än dåligt. Vi är unga men det gör oss hungriga och villiga att jobba för allt. Vår unga ålder innebär att vi är lite mer orutinerade men med den rutin vi finner i våra äldre spelare som Janel, Malin och Özlem så bidrar de med den erfarenhet som vi yngre saknar. Vi lär oss fortfarande av våra misstag men alla är här för att utvecklas och lära sig.

Hur går tankarna inför matchen mot Mark Basket?
– Det känns bra, vi har spelat mot dom förut så vi vet lite vad vi behöver göra för att ta hem vinsten. Nu när vi tagit hem en till vinst känns det som att alla i laget är mer taggade! Ska även bli kul att spela hemma inför våra supporters.

Tack Bella och lycka till!

Text: Adam Lockner
Foto: Anders Tillgren