post

Crystel “Bella” Bittar utsedd till Årets Unga Stjärna 2018!

AIK Basket kan med stolthet meddela att Basketligan Dam har valt AIK Baskets lagkapten, Crystel “Bella” Bittar (#4), som vinnare av utmärkelsen som Årets Unga Stjärna 2018!

Bella, hur kommer det sig att det har gått så bra?
– Jag har hamnat i en bra situation helt enkelt. Det är kul att träna och spela när man får tillit och får ta mycket ansvar av coacher! Har blivit kallad ett ”projekt” utav en av våra coacher så skulle väl säga att träning, träning och ännu mer träning har hjälpt. Men ja.. När det är kul och motiverande och jag känner att jag är i en bra situation så tror jag att det i sin tur är lätt att det speglas på planen. När det kommer till laget hjälper det att alla är motiverade och utmanar varandra på träningarna. Det är lätt att spela med laget vi haft i år, både spelmässigt och karaktärsmässigt.

Hur ser din sommar ut? Du ska iväg på landslagsuppdrag?
– Jag har blivit kallad, sen får vi se om jag tar en plats i laget. Om det går vägen – så blir det EM. Annars är jag hemma och kör på individuell träning och fokuserar mycket på rehabilitering samt styrka!

Vilka är dina bästa tips till yngre som vill bli bättre än dig?
– Ha kul!! Det är det viktigaste. Så länge man har kul och omringas av bra människor kan man komma långt! Men annars skulle jag väl säga att det krävs så mycket mer än de träningarna man har med laget. Man kan ha kul och samtidigt träna hårt. Ensam tid i hallen eller individuellt med coach. Det är värt det, speciellt när man ser resultat. Håll ut och kriga på!

Tack och Stort Grattis Bella!