post

Enjebo till AIK

AIK Basket har tecknat ett avtal med Emelie Enjebo som sträcker sig över säsongen 2016/2017. Emelie är spelklar till nästkommande träningsmatch.

24-åriga Emelie Enjebo, född den 4:e april 1992 i Solna, inledde sin basketkarriär i Solna Vikings och spenderade 9 år i klubben innan hon skrev på för Umeå Comets, 2011. Efter sin andra säsong i Basketligan Dam hann Emelie representera både Järfälla Basket, Järva Devils (Basketettan Dam) och 08 Stockholm innan hon skrev på för Sallén Basket.

– Det känns bra att som AIK:are sedan barnsben kunna spela för klubben och det ska bli mäktigt att ta på sig AIK-linnet. Klubben har en framåtanda och satsningen i år på unga tjejer med en mix av ett fåtal äldre ger en positiv bild. Det är grymt att AIK har startat upp en basketsektion, det var verkligen på tiden. Basketen har fått mer publicitet och jag hoppas att det i förlängningen leder till att fler kommer på matcherna.

– Att vara en del av en nystartad klubb är något nytt för mig och det ska bli riktigt kul göra den här resan mot toppen. Att jag dessutom ska vara en av de “äldre och rutinerade” spelarna är en stor utmaning som definitivt kommer att vara lärorik, säger Emelie Enjebo.

Den gångna säsongen snittade Emelie 6.5 poäng per match 1.7 returer per match på 17:09 minuters spel i Basketligan Dam.

– Det här är en spännande satsning som AIK gör och jag vill absolut vara med på tåget. Förhoppningsvis kommer vi även att spela inför storpublik som hejar och stöttar oss på vägen upp till Basketligan. Jag förväntar mig att alla spelare gör sitt yttersta för att tillsammans nå vårt gemensamma mål. Och självklart ska vi inte glömma att ha roligt på vägen, avslutar Emelie Enjebo.

AIK välkomnar damlagets nya #33 till klubben.