post

Fotios Ioannidis klar som Head Coach för AIK Baskets damlag

AIK Baskets damlag kvalificerade sig för Basketligan Dam tidigare i år och kommer säsongen 2017/2018 att spela i Sveriges högstaliga. AIK Basket kan idag bekräfta att Fotios Ioannidis har utnämnts till Head Coach för damlagets fortsatta satsning i damligan. Fotios kommer närmast från att ha varit assisterande coach till Anders Härd i damernas A-lag som kvalificerade sig till Basketligan Dam. Fotios var samtidigt Head Coach och ansvarig för damernas utvecklingslag i Division 2, som kommande säsongen kommer att spela i Basketettan efter ett framgångsrikt år.

Fotios är född 1967 och har en gedigen bakgrund som tränare både i sitt hemland Grekland, där han tidigare har coachat tio år i grekiska division 1 och 2, men även i Sverige sedan sex år tillbaka. Han har förutom AIK Basket även representerat Akropol, Huddinge Basket, Alvik och Eco Örebro under sina år i landet.

– Jag är fantastiskt glad och stolt över att få möjligheten att vara Head Coach för damlaget i AIK Basket nästa säsong. Innevarande säsong nådde vi fantastiska framgångar och uppfyllde alla våra mål med Anders Härd vid rodret. Det ska bli spännande att möta de nya utmaningarna vi har framför oss, men jag vet att vi har förberett oss för detta under innevarande år och det gör mig säker på att vi ska lyckas med att nå våra nya mål. Vi kommer följa vår sedan tidigare satta plan med att i första hand utveckla egna spelare, säger Fotios.

– Säsongen 2017/2018 blir målet att stabilisera oss i Basketligan. Det kommer att bli en tuff säsong med många hårda matcher. Det långsiktiga målet är att utmana om SM Guld och att spela i Europa, fortsätter Fotios.

Franco Zanetti, Klubbdirektör, AIK Basket:
– Vi är enormt glada över att ha lyckats knyta till oss Fotios för nästkommande säsonger. Fotios har under förra året visat oss sin höga ambitionsnivå och höga kvalitet. Han åtnjuter redan stort förtroende i klubben och blir ett starkt tillskott i klubbens fortsatta satsning. Han drivs av att utveckla spelare och har, likt klubben, högt satta mål.