post

Fotios Ioannidis klar som huvudtränare för damlaget

AIK Basket är i full gång med arbetet inför hösten med det kommande damlaget, och Cecilia Ferms första rekrytering som nybliven sportchef för damverksamheten blir Fotios Ioannidis.

Fotios kommer senast från Eco Örebro i Basketligan Herr, där han också var huvudtränare. Den 48-årige grekiska tränaren har, sedan han kom till Sverige, även varit framgångsrik huvudtränare för både Akropols dam- och herrlag, tagit upp Huddinges herrlag till Basketettan, och nåt Superettan med Alviks herrlag.

-Fotios är en väldigt entusiasmerande och engagerad tränare med steg 4* utbildning. Jag är oerhört glad att han blir damlagets tränare och jag är övertygad om att han, med sin skicklighet och brinnande passion, kommer att ta laget till Basketettan. En av hans bästa egenskaper som tränare är hans förmåga att sammansvetsa spelarna och utnyttja deras styrkor, säger Cecilia Ferm, sportchef.

* = Steg 4 utbildning krävs för att vara tränare i Basketligan Herr/Dam.

AIK vill med denna nyhet passa på att bjuda in intresserade damspelare till en try out i Solnahallen onsdag den 11:e maj klockan 20:30. Är DU intresserad av att spela med AIK Baskets damer den kommande säsongen, skicka ett mail till: cecilia.ferm@aik.se