post

Inför: AIK – Alvik

AIK:s herrar tar emot Alvik Basket hemma i Solnahallen ikväll (31/1) i Superettan, uppkast 19:00.

Viktiga poäng står på spel i matchen och Alvik, som började serien svagt, har spelat upp sig och ligger för närvarande på 5:e plats och jagar AIK som innehar fjärdeplatsen för tillfället i Superettans tabell. Tidigare matcher lagen emellan har ofta varit jämna historier men där AIK lyckats gå segrande ur derbyna vid samtliga tillfällen hittills. Det blir med andra ord en hård match som väntar mot laget från Bromma. Kom till Solnahallen och Stöd AIK på plats!

Inträde gäller enligt följande:
Ordinarie (21 år och äldre) 100:-
Reducerat (7-20 år, student eller pensionär) 60:-

Ungdomsspelare och ledare i AIK Basket går in gratis!

Insläppet öppnar 18:00

Head Coach Peter Grinbergs Anell hade följande att säga inför matchen till www.aikbasket.se:

Hur går tankarna inför dagens match mot Alvik?
– Som alltid en tuff uppgift att möta Alvik. Efter en mindre bra start på säsongen tycker jag att de har spelat upp sig och är idag ett klart bättre lag. Med det sagt så ska vi fokusera på vårt, vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Vi har haft en del skador och har det fortfarande men jag tycker att de som är tillgängliga ser bra ut tillsammans så vi är redo inför kvällen.

En vinst och en förlust senast i Skåne. Vad tar vi med oss från de matcherna?
– Vi tar med oss vinsten och fokuset från matchen mot Trelleborg men även lärdomen om att vi kan göra det bättre från matchen mot Malbas där vi förlorar. Jag vill inte förringa deras insats men oavsett omständigheter kan vi göra det klart bättre.

Några spelare i Alvik som vi måste hålla extra koll på?
– Hartman är en spelare vi behöver ha koll på men de har fler duktiga spelare. Miller är spelskicklig och Bohman betyder mycket för deras lag. Vi måste dock såklart hålla koll på hela deras lag, de har fler duktiga spelare.

Tack Peter och Lycka till!