post

Janel McCarville återvänder till AIK!

AIK Basket har den stora glädjen att meddela att WNBA-spelaren, Janel McCarville, återvänder till AIK för spel i Basketligan säsongen 2017/2018.

McCarville värvades sensationellt under säsongen 2016/2017 för att förstärka damlaget i jakten på en plats i Basketligan. Värvningen får anses vara en av de största någonsin inom svensk basket och det blev succé direkt för McCarville som hjälpte laget att nå den åtråvärda platsen i Basketligan när man vann kvalgruppen som, förutom AIK, innehöll Uppsala, Östersund och Högsbo Basket. McCarville var en starkt bidragande orsak till succén med sitt dominanta fysiska spel under såväl defensiv som offensiv korg i form av returtagande och poänggörande, men också genom att ofta ligga steget före motståndaren i tanken vilket bjöd publiken på en hel del minnesvärda ögonblick under säsongen.

Sedan säsongen 2016/2017 har McCarville återhämtat sig på hemmaplan i Wisconsin och bland flera anbud bestämde sig McCarville till slut för att återvända till AIK över den kommande säsongen.

Adam Lockner, Ordförande AIK Basket:
“- Att Janel var en del av vår klubb förra säsongen var en saga för bra för att vara sann, en saga som vi alla trodde var över när säsongen var över. Med tanke på att vi inte har ekonomiska muskler för att kunna konkurrera med andra Europeiska och Nordamerikanska klubbars anbud är det än mer fantastiskt att Janel ändå väljer att komma tillbaka till AIK. Det är förhoppningsvis ett kvitto på att Janel hade en bra upplevelse under sin senaste vistelse i Stockholm och att hon trivdes i klubben och med sina lagkamrater. Förutom att bidra med spetskompetens i världsklass på planen betyder det även mycket för våra yngre spelare i klubben att kunna ha en spelare i Janels kaliber att inspireras och ta lärdom av på träningar. Jag vill även passa på att tacka de externa finansiärer som har gjort denna värvning möjlig.”

Janel McCarville ansluter till laget den 15:e oktober och kommer, likt förra säsongen, att bära nummer 44 på linnet.

Välkommen tillbaka Janel!

Fakta
Namn: Janel McCarville
Längd: 188cm
Position: Center
Född: 1982-11-03 (34 år)
Tidigare klubbar: Charlotte Sting, Good Angels Kosice, New York Liberty, Spartak MR, Famila Wüber Schio, Canik Belediyesi, CCC Polkowice, Liaoning Hengye, AGÜ Spor, Minnesota Lynx.