post

Kommuniké med anledning av kallat extra årsmöte

Onsdagen den 8/6 gick en kallelse ut från AIK Basket och Solna Vikings om extrainsatt årsmöte. Båda föreningarnas styrelser söker godkännande från sina medlemmar för att fortskrida med den process där man tittar på för och nackdelar med en eventuell sammanslagning av föreningarnas verksamheter.

Efter att ha avslutat säsongen 2015/16 påbörjades en gemensam analys av basketens framtid i Solna av AIK Basket och Solna Vikings. Redan under säsongen hade inledande kontakter förts men nu intensifierades diskussionen. Båda föreningarnas styrelser ser potentialen i den möjliga kombinationen mellan en av Sveriges absolut främsta basketutbildningar för pojkar och flickor i Solna Vikings med 13 SM-guld och ett stort antal landslagsspelare noterade, tillsammans med Sveriges största idrottsförening, tillika det starkaste idrottsvarumärket i landet, Allmänna Idrottsklubben.

Genom en sammanslagning av de två föreningarna, bibehåller vi en ungdomsverksamhet av högsta klass intakt i dess nuvarande form, samtidigt som vi även blickar framåt och intensifierar jakten på platserna i Basketligan på både herr- och damsidan med stödet från Sveriges snabbast växande basketpublik. Tillsammans förvaltar vi arvet, kunnandet och baskettraditionen i Solna och skriver ny historia i föreningen vars namn blir AIK Basketbollförening.

Styrelserna

AIK Basket
Solna Vikings