Div 2 Norra Svealand 
19 februari, 2016, 19:00
Djurgården Basket
68 - 75
AIK Basket
Brännkyrkahallen

Matchreferat

AIK spelade under fredagskvällen returderbyt borta mot Djurgården i ett fullsatt Brännkyrkahallen, där inte bara seriesegern stod på spel utan även rätten att kunna titulera sig som derbykungar i staden. Efter AIK-seger på hemmaplan var Djurgården tvingade att vinna för att ta igen poängskillnaden, men det skulle visa sig bli svårt igen.

Matchen inleddes i ett högt tempo från AIK:s sida och man hade i princip 100% utdelning i avsluten inledningsvis, mycket tack vare bra skytte från kapten Serkan Inan, och man gick tidigt upp i en rättvis ledning. Det höga tempot i AIK:s spel medförde även många fouls från hemmalaget vilket skapade ett lugn i det svartgula spelet. I den andra perioden sjunker tempot och Djurgården tillåts komma tillbaka i matchen genom bra skytte och något för enkla poäng, ledningen håller sig dock perioden ut och AIK går till halvtid i ledning.

AIK gör en bättre tredje period och går återigen upp i ledning på ca 10 poäng, mycket tack vare fint försvarsspel och bra kontringsspel när Djurgården går framåt för att komma ikapp. I den fjärde perioden tappar AIK initiativet i spelet och Djurgården tillåts att komma tillbaka inledningsvis, samtidigt som AIK tar många slarviga avslut och har svårt att få bollen i korgen. Den dåliga trenden bryts dock av Jonathan Gunnarsson som går in och ger AIK två välbehövliga poäng i ett läge där AIK sedan dödar matchen. Ett stort plus till nämnda Gunnarsson även för det defensiva arbetet under egen korg där Djurgården inte tillåts dominera alls trots fysiskt övertag. Slutet av matchen blir odramatiskt där AIK fortsätter att hålla ledningen på komfortabelt avstånd.

AIK leder matchen från början till slut och slutsiffrorna skrivs till 68-75 i en match där den starka inledningen satte nivån för resten av matchen där AIK är det bättre laget och vinner rättvist. AIK är fortsatt obesegrade i Division 2 Norra Svealand efter 17 raka segrar och kan numera även titulera sig som Derbykungar i huvudstaden denna säsong.

Samarbetspartners

        
        
      
       
Sporty WordPress Theme Powered By WordPress