post

Özlem Alkan skriver på – blir AIK:s första spelare

Förberedelserna är i full gång inför AIK:s första säsong på damsidan, och klubben kan nu meddela att man har gjort klart med sitt första nyförvärv till spelartruppen. AIK:s första spelare i damlaget blir Özlem Alkan. Den 25-årige guarden är fostrad i Tensta Basket och kommer senast från Badajoz Basket Femenina i den spanska andraligan, men har tidigare också representerat Fryshuset Basket och Akropol i Basketligan.

– Özlem var den första spelaren jag och Cecilia (Ferm) hade i åtanke när vi skulle börja bygga laget. Hon är både en bra skytt och försvarare, men har även en fantastisk karaktär och är en naturlig ledare på planen, osjälvisk och alltid med lagets bästa i tanken. Jag känner till henne sedan vi arbetade tillsammans i Akropol och jag är mycket glad över att återigen få chansen att arbeta tillsammans med henne, säger huvudtränare Fotios Ioannidis.

Özlem själv ser fram emot att vara med på en spännande resa med AIK, och tycker att det är fantastiskt att klubben har valt att starta upp basketverksamheten.

– Jag tror att vi kommer att vara riktigt starka den kommande säsongen med mycket energi i laget. Målet är absolut att ta steget upp till Basketettan, säger Özlem.

Vad är dina starka egenskaper som spelare?

– Jag läser spelet bra och är en bra skytt. Jag är en lagspelare som gillar att hjälpa andra.

Har du något att hälsa till AIK-supportrarna?

– Fortsätt att göra det ni gör! Kommer ni och stöttar oss varje match ska vi bjuda på riktigt bra basketshow.

Välkommen Özlem!

öza