post

Presentation av valberedningens förslag

Nedan följer en presentation av valberedningen förslag inför morgondagens (5/9) årsmöte:

———-

Anna Magnusson
Stabschef och kompetensutvecklingsansvarig Studieförbundet Vuxenskolan

Kompetens- och utbildningsbakgrund:
Anna har lång erfarenhet av förenings- och ideellt styrelsearbete. Bland annat har hon varit ordförande i KFUM Sverige, ledamot i Stockholms Basketbollförbund och ledamot i AIK Fotbolls styrelse. Anna har också arbetat som kanslist i en basketförening parallellt med studier på Stockholms Universitet. Efter examen har hon jobbat med insamling- projektledning i flera organisationer tex. Friends, SOS Barnbyar, Radiohjälpen, Vårdförbundet och drivit eget företag med kunder inom ideella sektorn. Anna har också spelat basket i 25 år och varit tränare och ledare i cirka 15 år.

Vad vill Anna med AIK Basket närmsta åren?
Anna vill bygga AIK Basket från grunden med en stabil ekonomi och organisation och en gedigen och bred ungdomsverksamhet. Uppdraget att få ordning på föreningens intäkter och kostnader blir prioriterat under året. Detta tror Anna är en förutsättning för att utveckla och behålla den ungdomsverksamheten som idag finns. Även AIK Basket representationslag är viktiga för föreningen och ska finnas även i framtiden. Anna vill arbeta tillsammans med en strategisk och aktiv styrelse som gemensamt jobbar för att leda AIK Basket på lång sikt. För Anna är medlemmars inflytande viktigt och hon brinner för föreningslivet som en samhällsfunktion i Sverige.

———-

Jakob Lamm
Advokat och ägare SHIELD Advokatfirma AB*

Kompetens- och utbildningsbakgrund
Juridisk rådgivare vid olika byråer sedan 2005 och sedan våren 2014 rådgivare i egen verksamhet. Verksamheten riktas främst mot små och medelstora företag. Hjälper företag i frågor avseende bl.a. tvister, bolagsstyrning och köp och försäljning av företag och verksamheter.
Erfarenhet som styrelseledamot i olika bolag och f.n. styrelseordförande i EII European Industry Investors AB.

Basketspelare i ca 20 år med spel i Basketettan som främsta merit.

Vad vill Jakob med AIK Basket de närmsta åren?
Jag vill fortsätta det arbete som påbörjats med att skapa en sportsligt och ekonomiskt stark föreningen där AIK:s barn- och ungdomsspelare får förebilder i ett dam- respektive herrlag som spelar på så hög nivå som möjligt, också gärna ute i Europa. I närtid betyder detta bl.a. ett stort fokus på att se till att ekonomin är i så bra kondition som möjligt och där tydlighet och transparens från styrelsen och ledningen medför ökat engagemang och stolthet bland spelare, ledare, föräldrar och övriga medlemmar.

———-

Daniel Gill
VD/Ägare Hammarsorg Life AB

Kompetens- och utbildningsbakgrund:
Daniel har varit verksam inom förenings- och styrelsearbete under ca 20 år. Bland annat som ledamot och kanslist i Polisen Basket. Utöver det så har Daniel varit verksam som ungdomstränare samt tränare för seniorlag i div 1. Efter kombinerat studier på Stockholms Universitet med spel i Allsvenskan har Daniel drivit eget företag inom hjälpmedelssektorn med bla. ortopediska hjälpmedel och idrottsmedicinska produkter.

Vad vill Daniel med AIK Basket närmsta åren?
Daniel vill hjälpa till att bygga Sveriges starkaste basketförening med bred ungdomsverksamhet och framgångsrik seniorverksamhet. Han tror att förutsättningarna är mycket goda och att ett av de viktigaste frågorna är att få all samlad kompetens på ledar- och spelarnivå i klubben att dra år samma håll med en tydlig målbild och en stark gemensamhetskänsla. Daniel vill vara del av en dynamisk styrelse med tydliga ansvarsområden, samtidigt som styrelsen på ett bra sätt skall representera medlemmarnas vilja och verka för deras bästa.

———-

Susanne Jidesten
HR chef på Svenska kyrkans nationella kansli.

Kompetens- och utbildningsbakgrund:
49 år Förälder i AIK Basket.  Idrottspedagog i grunden, numera inom HR. Tidigare personalchef på Sveriges Riksidrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, nu Ordförande i IF Friskis&Svettis Stockholm sedan drygt tre år tillbaka.

Vad vill Susanne med AIK Basket närmsta åren?
Framförallt kan jag bidra med mina kunskaper inom organisation och HR. Jag har mycket god kunskap om idrottsrörelsen och alla dess utmaningar alltifrån bredd till elit, vet hur det är att arbeta med många ideella, ”driva” liten som stor förening. Jag har min egen idrottsbakgrund inom framför allt  fotbollen (helt klart en amatör i slutändan). Basket har jag fått lära mig sedan min son började spela i AIK’s pojkar 04.

———-

Katja Lefwerth
HR-ansvarig och sitter i ledningsgruppen på Amnesty International, svenska sektionen.

Baskethistorik: Solhem i ungdomsåren, Solna Vikings, Visby Ladies, 08 Alvik Stockholm, Norrköping Flamingos, Norrköping Dolphins samt ett 60-tal landskamper. Avslutade karriären 2002 men gjorde comeback 2005 med Visby Ladies till slutspelet. Har varit barn- och undomstränare i många år i olika klubbar.

———-

Jesper Wikström
Företagare inom hospitality och upplevelse industrin

Sedan flera år jobbar med foundrasing för en internationell organisation
President för Athinaikos WBC Grekland.  13-14/14-15.
Special Advisory för Panathinaikos (hela klubben alla sporter) Grekland sedan 2015.
Styrelse SV / AIK basket. Sedan  2012
Brinner för en sund ekonomi med ungdomsverksamheten som bas
Sår bakom ” ungdomsklubb med elitverksamhet.
Basen i klubben skall vara ungdomsverksamhet. Med möjlighet för spelarna att nå elit lag.

———-

Adam Lockner
Student, Idrottslärarprogrammet, GIH

Kompetens- och utbildningsbakgrund
Adam har jobbat flera år inom apoteksbranschen som logistikansvarig på ett lokalt apotek efter eftergymnasiala studier. Studerar numera till gymnasielärare i ämnet idrott och hälsa samt historia på Gymnastik- och idrottshögskolan och Södertörn Högskola. Initiativtagare till och en av grundarna av AIK Basket. Suttit som ordförande i AIK Basket sedan föreningen grundades på ett extrainsatt årsmöte i mars 2015. Ansvarig i AIK Basket för digital grafisk kommunikation, för representationslagens hemsida, samt för klubbens samarbete med materialleverantör och profilguide. Arbetat ideellt som grafisk formgivare åt AIK Shop samt är även engagerad inom AIK:s supporterverksamhet. Adam ser helst matcherna från ståplats.

Vad vill Adam med AIK Basket de närmsta åren?
Adam vill se ett AIK Basket som tar taktpinnen inom svensk basket på ungdomsnivå och driver utvecklingen framåt för både spelar- och ledarutveckling. Adam anser att en högkvalitativ ungdomsverksamhet är oerhört viktigt då klubben kan leverera egna spelare med hjärta för klubben till A-lagen i större utsträckning, vilket gynnar både klubbens ekonomi och trovärdighet mot supportrar. Adam tycker även att det är viktigt att klubbens representationslag finns representerade på Sveriges högsta nivå, dock aldrig på bekostnad av klubbens ekonomiska säkerhet. För att klubben ska kunna göra ännu större satsningar krävs det en utveckling av organisation och arbete för att öka intäkterna, vilket Adam anser är en av den kommande styrelsens största uppgifter för att säkra framtiden i basketens finrum. Adam anser att styrelse bör vara utformad i olika utskott där styrelsemedlemmarna deltar aktivt.