post

SEGER MOT ALVIK!

AIK tog en välbehövlig seger i derbyt mot Alvik hemma i Solnahallen inför en nöjd hemmapublik under onsdagskvällen i en match där hemmalaget ledde från början till slut.

Derbyna mellan AIK och Alvik på herrsidan har sedan AIK:s intåg i Basketsverige 2015 präglats av tuffa matcher men där AIK lyckats gå segrande ur samtliga matcher hittills. Inför onsdagens match i Solnahallen var frågan om sviten skulle hålla i sig, AIK kom från ojämna insatser medan Alvik var på gång och hade hämtat in flera poäng av AIK:s försprång i tabellen.

AIK kom till matchen med en skadedrabbad trupp där Jesper Eliasson, Jonathan Gunnarsson och Patrik Hörman saknades samtidigt som Henos Kidane spelade med småskavanker i kroppen. AIK gick dock ut och tog taktpinnen direkt i matchen och denna match var det profilerna som levererade kan man lugnt säga. Erkan Inan noterades för 25 poäng i matchen och Olivier Ilunga för 20 poäng, vilket var en starkt bidragande orsak till att AIK vinner onsdagens match. AIK var även starkare i 3-poängsområdet denna match där David Hult och Lazar Radosavljevic vann kampen mot bortalagets Richard Hartman samtidigt som hemmalaget även dominerade trepoängsskyttet för dagen.

Head Coach Peter Grinbergs Anell hade följande att säga om matchen:

Varför vinner vi ikväll mot Alvik?
– Vi vinner för att vi i stora delar av matchen spelar som ett lag, tillsammans. Det finns mindre sekvenser som är mindre smickrande men merparten av matchen genomför vi bra.

Vad betyder segern för fortsättningen i Superettan?
– Superettan är en tuffare serie i år där alla kan slå alla. Med det sagt, och jag bryr mig inte om jag låter tråkig, men vi tar en match i taget. Med det menar jag att vi riktar fokus mot oss själva och vad vi måste göra på söndag mot Luleå.

Vilka spelare vill du lyfta fram i dagens insats?
– När Ollie är hel och redo är han alltid bra och det var han definitivt idag. Sen kan vi konstatera att vi har en pånyttfödd David Hult som verkligen bidrar stort till lagets insats. Vi kan heller inte bortse från 25 poäng av Erkan som dessutom gör en solid insats defensivt idag.

Tack Peter och grattis till segern!
Nästa hemmamatch spelas redan nu på söndag när Luleå Steelers gästar Solnahallen. Uppkast 16:00!

—————
AIK – Alvik
96-75 (24-21, 26-19, 23-14, 23-21)
Poänggörare i AIK: Erkan Inan 25p, Olivier Ilunga 20p, Lazar Radosavljevic 14p, David Hult 12p, Mattias Herlitz 8p, Henos Kidane 6p, Nemanja Jovanovic 4p, Yasin Merzoug 3p, Simon Makkonen 2p, Milan Milosevic 2p.

Text: Adam Lockner
Foto: Jojjesplejs