post

Seger mot Lidingö

AIK besegrade under söndagskvällen Lidingö Basket med 108 – 66 och tog därmed sin 15:e raka seger i Division 2 Norra Svealand. Segern innebar dessutom att kvalspelet upp till Basketettan är säkrat – med en fjärdedel kvar av säsongen att spela.

Efter storsegern (35 – 113) borta mot Lidingö i början av oktober trodde nog de flesta att returen i Solnahallen skulle bli en enkel seger, så även spelarna i laget. Medan bortalagets spelare kom ut taggade till tusen kändes det som att spelarna i AIK var kvar inne i omklädningsrummet. Det dröjde hela åtta minuter innan AIK kunde ta ledningen med 15 – 13 tack vare en trepoängare av Erkan Inan.

Lillebror Inan har varit makalöst bra sedan han anslöt till laget och det var till stor del tack vare hans kreativitet i anfallet och Alexander Holmström Forsters blockar i försvarsspelet som laget kunde komma igång på riktigt. I den andra halvleken fick publiken i Solnahallen till sist se det AIK som vi har blivit vana vid den här säsongen då siffrorna började rinna iväg. AIK kunde mot slutet spela lite mer avslappnat och slutresultatet skrevs till 108 – 66.

Nu väntar två raka bortamatcher, först mot Skuru och sedan mot Djurgården, innan AIK spelar grundseriens sista hemmamatch mot Doxa den 28:e Februari. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier för mer information.

Bästa poängplockare – AIK:
Serkan Inan – 17 poäng
Erkan Inan – 16 poäng
Adrian Thorängen – 15 poäng

Text: Love Lindqvist
Foto: Magnus Neck