Sokratis Pavlidis förlänger med AIK

Sokritis Pavlidis i AIK tröjan. Foto: Anders Tillgren

Herrlaget har gjort klart med en förlängning av Sokratis Pavlidis. Sokratis är den 6:e spelare som är klar för AIKs herrlag inför kommande säsong.

Sokratis Pavlidis är 174 cm, väger 67 kg och är född 2001. Moderklubb är PAOK BC. Har går på Solna basketgymnasium och har meriter från U15 landslaget. Förra säsongen snittade han ca 12,46 minuter, 1.8 poäng och 1.2 assist per match i SuperEttan.

Följande spelare är i dagsläget klara för AIKs herrlag säsongen 2019-2020, Nemanja Jovanovic, Nemanja Kutic, David Johansson, Olle Welander, Elias Nilsson och Sokratis Pavlidis.

– Sokratis styrkor ligger i att han är en smart pointiguard som både kan skapa lägen för sina lagkamratet som sig själv offensivt, samtidigt som han är en gedigen försvarspelare som är perfekt i en full court press. Sokratis är väldigt tävlingsinriktad och jobbar hårt på varje träning. – säger Vasilis Skarlatos, Head Coach

– Det är med stor glädje jag ser att ytterliggare en av våra ungdomsspelare tar plats i vår seniorverksamhet. Sokratis har jobbat hårt i många år och redan inför förra säsongen lämnade han får “B-lagsverksamhet” för att ta steget upp till de stora grabbarna i A-laget. – säger Jacob Ljungqvist, Ungdomsansvarig.