post

Storseger över Aros

Ytterligare en seger, den elfte i ordningen, för det obesegrade AIK Basket var på menyn för kvällen. Även denna gång stannade poängen på rekordsiffror då AIK vann med hela 129-39, en segermarginal på otroliga 90 poäng. AIK:s dominans var total matchen igenom och det syntes att ett av lagen hörde hemma på en högre nivå spelmässigt.
AIK:arna spelade disciplinerat trots att resultatet redan första perioden var till synes självklart, och det märks i poängskörden. Bäst för dagen var Henos Kidane som mäktade med 29 poäng, bland annat tack vare ett starkt trepoängsskytte med fem stycken i korgen. AIK visade också att det gamla uttrycket släkten är värst gäller då släktingen och lagkamraten Alexander Russom blev näst bäst poängmässigt med 21 poäng bakom Henos. Alexander stod även för 7 retuerar och 8 assist under matchen.
För AIK:s del så var matchen en formalitet, men det är inte alltid enkelt att leva upp till den typen av förväntningar. Spelarna tar sig an uppgiften med samma intensitet oavsett motstånd och det kommer säkert att belöna sig när jämnare matcher väntar i det kval som väntar för seriens bästa två bästa lag, varav AIK förmodligen är det ena. AIK Basket går nu på julledighet med 11 segrar och 0 förluster, när säsongen återupptas 2016 fortsätter jakten på att gå obesegrade genom hela säsongen med att möta Huddinge hemma i Solnahallen den 10 januari klockan 17.00.