post

Vad händer i AIK Basket?

Kära medlemmar,
Vi vill på det här sättet meddela och uppdatera er om vad som är på gång och vad vi arbetar med.

Vart står vi i processen?
Ett av kraven som styrelserna i AIK Basket och Solna Vikings jobbat med för att kunna genomföra en sammanslagning av föreningarna var att AIK Basket måste lösa finansieringen. Vi är idag i ett läge där vi vågar påstå att finansieringen äntligen är löst. Processen tog 20 dagar längre än vad vi trott men samtidigt är vi oerhört nöjda med att vi lyckats. Från och med idag trycker vi på knappen och sammanslagningsprocessen inleds.

Vad innebär detta för mig som ungdomsspelare?
Ingenting mer än att du kommer att spela i AIK Basket. Alla grupper består och vi håller just nu på att rekrytera nya ledare till vakanta positioner som återfinns. Bra förslag mottages tacksamt och dessa framförs till Franco Zanetti per telefon, 0708-435775.

Vad innebär detta för mig som förälder?
Vi har bestämt att totala avgiften för medlemskap och aktivitet kommer att vara detsamma, alltså oförändrat. Vad det gäller träningströjor kommer vi att erbjuda nya sådana, men man får träna i sina gamla. Vi kommer att ta fram AIK match-set som blir obligatoriska att använda vid match.

Vad innebär det för mig som Dam eller Herrspelare?
På damsidan blir Anders Härd huvudtränare och Cecilia Ferm antar rollen som Team Manager. Vi tillsätter ett sportråd Dam där Cecilia Ferm blir ordförande och som skall staka ut framtiden och skapa en röd tråd för hela flick/damverksamheten. För div 2 laget kommer vi att ha Fotios Ionnanidis som tränare. Dam kommer att spela sina matcher i Vasalundshallen till att börja med. Vi förväntar oss att Dams publik kommer att öka på samma sätt som för Herr.

På herrsidan fortsätter Peter Grinbergs Anell som huvudtränare. Här kommer Stefan Jovanovic att kliva in i rollen som Team Manager, och rollen som sportchef avvecklas. Det tillsätts också ett sportråd Herr med samma funktion som för Dam. Herrlaget kommer fortsatt att spela i Solnahallen.

Vad innebär detta för mig som Sponsor?
Vi kommer att kontakta alla sponsorer individuellt. Det kommer att tillkomma en del VIP och utökade möjligheter till affärsrelationer som vi gärna vill att ni är med på. Som vi ser det har ni möjlighet att öka värdet av er insats betänkligt.

Övrig sammanfattning
Vi kommer att inleda rekrytering efter en klubbdirektör som skall leda den operativa verksamheten i föreningen. För att detta arbete skall kunna utföras med lugn och ro och därmed garantera att vi hittar rätt person för jobbet så kommer föreningen att ha en tillförordnad klubbdirektör. In i denna roll kliver Franco Zanetti från AIK Baskets styrelse. Denna sammanslagning innebär nästa steg i utvecklingen av basketen i Solna. AIK:s metodiska klättring för att nå den allra högsta nivån på elitsidan kombineras nu med fortsatt utveckling av Stockholms bästa basketungdomar. Känner ni att saker behöver förbättras och förändras, tveka inte att kontakta Franco Zanetti per telefon 0708-435775 eller basket@AIK.se, detta gäller även om ni har uppslag för nya sponsormöjligheter.

Informationsmöte
Den 2:a Augusti kl 18.00 tänkte vi ha ett första informationsmöte i Vasalundshallen. Vi ska försöka ge er en bild av vad vi jobbar på att genomföra och ni får tid att fråga och diskutera. Vi kommer även att ha med delar av styrelsen och tränare som ni kan ställa frågor till.
Det kommer fler informationsmöten och dessa datumen kommer det att informeras om löpande.

mvh
Franco Zanetti
Tf Klubbdirektör AIK Basket