post

Ytterliggare två ansluter till AIK

Simon Makkonen och Patrik Hörman är namnen på AIK Baskets senaste nytillskott. Båda spelarna kommer närmast från Solna Vikings, som vann Superettan förra säsongen.

– I Patrik och Simon får vi två energispelare som dels breddar truppen men också ständigt utmanar om platser i startfemman. Det är viktigt att konkurrensen är hög och truppen är djup då vi har ett viktigt mål att uppnå, säger herrlagets manager Peter Grinbergs Anell.

Patrik Hörman och Simon Makkonen har tränat med AIK:s herrlag hela augusti månad och även spelat två träningsmatcher för klubben.

– Eftersom jag alltid har varit AIK:are känns det oerhört kul att få vara en del av det här. Jag är född och uppvuxen i Solna med AIK omkring mig så det här är lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Patrik Hörman.

– Att få tillhöra en så stor klubb som AIK är något jag är otroligt stolt över. Kommande säsong kommer bli väldigt spännande och utvecklande för min basketkarriär. Att återförenas med gamla lagkamrater är något jag ser fram emot och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa klubben ta sig upp i Basketligan Herr, för det är där vi hör hemma. Det ska bli riktigt kul att få dra på sig det svarta linnet och bli en del av AIK-familjen, avslutar Simon Makkonen.

Patrik Hörman och Simon Makkonen kommer att tilldelas tröjnummer 5 respektive 44.